Ябълков пай без яйца

17/07/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Време е да приготвите първия си пай!"
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 701
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, водата, захарта, олиото, рома и бакпулвера се замесва много меко тесто, което се разделя на две части.

Едната половина разточете по дъното на тавата (формата) за печене.

Намажете тестото обилно с мармалад по желание, отгоре поръсете със счуканите орехи. Настържете ябълките, омешете ги със захарта, галетата и канелата и ги сложете като плънка за пая.

Размесете останалата половина от тестото с брашно. Разточете го, разрежете го на ленти, които наредете върху пая.

Сложете ябълковия пай да се пече в умерена фурна. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 9 гласували
5 4
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка: