Добруджански катми

17/07/2010
Ефросия
отЕфросияНовак
"Катми, но като тези, едва ли сте опитвали - меки, плътни и много, много вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 618
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в газираната вода. Разбъркайте яйцата, киселото мляко, содата и захарта.

Започнете да прибавяте брашно и да бъркате. Добавяйте брашно до получаване на малко по-рядко от кексово тесто.

В тиган сгорещете малко олио и изсипете черпак от сместа. Трябва да се образува дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни.

Сервирайте с мед или плънка по желание.
[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: