Кюфтета със сос фрикасе

26/10/2014
Лили
отЛилиНовак
"Кой не обича такива кюфтета? Кой не е ял от тях? Ето и нашата изпитана рецепта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61 404
  • Преглеждания за месеца2461
  • Преглеждания за седмицата825
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с настъргана глава лук, 2 яйца, ориза, магданоза и черен пипер. Направете от сместа кюфтета. В 1.3 л подсолена вода сложете да врят до омекване целината, моркова и останалата глава лук.

Прецедете получения зеленчуков бульон, пуснете в него 1/4 от маслото и щом омекне, пуснете кюфтетата и ги варете до омекването на ориза. Извадете ги в чиния.

Отделно запържете в част от маслото брашното, разредете с прецедения бульон. Разбийте 2 яйца с киселото мляко и ги прибавете постепенно към соса.

Оставете го да ври, сипете в него кюфтетата, а отгоре залейте с останалото разтопено масло, оцветено с червен пипер. Поднесете фрикасето с резени лимон.

Ето и класическата рецепта за фрикасе.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: