Пълнени патладжани с моркови

26/09/2014
Ванчето
отВанчетоНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 651
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 5 бр.
  • моркови - 1 кг
  • чесън - 2 - 3 глави
  • целина - средно голяма глава с листата
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1 пакетче
  • бахар - 1 пакетче
  • саламура
  • вода - 3 л
  • оцет - 3 л
  • сол - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете дръжките и част от капачето на патладжаните. С остър нож направете върху всеки патладжан надлъжни разрези на три места.

Посолете ги и ги оставете да престоят. Измийте ги и ги попарете в леко подсолена вода - трябва да кипят в нея не повече от 2-3 минути.

Настържете целината и морковите на едро ренде, смесете ги с нарязаните листа целина, магданоз и подправките. С тази смес напълнете патладжаните в разрезите. Всеки патладжан трябва да се превърже с цяло стъбло и листа целина.

Внимателно ги наредете в големи буркани и ги притиснете отгоре с венец от лозова клонка. Залейте ги с изстиналата саламура. Затворете бурканите с капачки /без да ги запечатвате/ и ги вдигнете на студено място. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: