Ябълков сладкиш

24/06/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Знаем толкова много рецепти за ябълкови сладкиши, но тази определено е сред любимите ни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо51 405
  • Преглеждания за месеца535
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, настържете ги и ги размесете с половината захар и канелата.

Брашното, грисът, половината от останалата захарта и содата се смесват на сухо, след което се омесват добре с ябълките и канелата.

Намаслете подходяща тава и изсипете сместа в нея. Сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Когато сладкишът започне да се надига, намалете градусите.

Нарежете една ябълка на тънки резени (ако е нужно и повече плод).

Малко преди ябълковият сладкиш да се опече, извадете го и набързо наредете резените ябълки, след което залейте със захарна вода и върнете да се доопече.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 7 гласували
5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: