Гръцка мусака със сос бешамел

24/08/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак
"А вие си мислихте, че просто няма начин мусаката да стане още по-вкусна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо74 593
  • Преглеждания за месеца480
  • Преглеждания за седмицата218
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Картофите се обелват и се режат на тънки резени. Запържват се в зехтина. Посоляват се. Отцеждат се от мазнината и се редят в дълбока тава.

2. Лукът се реже на ситно и се пържи до златисто. Добавя се нарязаната на ситно чушка. Добавят се нарязаните на ситно домати и каймата и всичко се пържи 5 минути, като месото се мачка с вилица.

3. Добавя се риган и сол. Добавя се доматеното пюре и се задушава 20 минути на среден огън. Сместа се слага върху картофите.

4. Патладжаните се режат на резени. Солят се и се отцеждат след 15 минути от горчивия сок. Измиват се и се запържват от двете страни до златисто.

5. Приготвя се сос бешамел, като 2 супени лъжици брашно се запържват в 50 грама масло. Добавя се прясното мляко и сосът се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане.

6. Сваля се от котлона и се добавят 2 яйца. С този сос се поливат патладжаните и отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Пече се 1 час на 180 градуса.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.1
Общо 8 гласували
5 5
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка: