Панирана бяла риба

14/08/2014
Стела Петрова
отСтела ПетроваНовак
"Шаран, та шаран, а понякога на човек му се хапва класическа панирана бяла риба "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 277
  • Преглеждания за месеца247
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бяла риба - 1 бр. голяма
  • бяло вино - 200 мл /може да се замени с бира/
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва да почистите рибата от костите и кожата, след което я нарежете на парчета.

Поръсете я със сол, черен пипер и индийско орехче. Пригответе гъста кашичка от брашното, жълтъците и виното/бирата.

Накрая прибавете разбитите белтъци. Оваляйте всяко парче риба в панировката и пържете в сгорещено олио до зачервяване. Поднесете с гарнитура по избор.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 5 гласували
5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: