Лучник с готови кори и праз

14/08/2014
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 390
  • Преглеждания за месеца328
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на ситно. Задушете го до омекване в половината от мазнината. Отстранете от котлона, добавете натрошеното сирене и разбитите яйца.

Разбъркайте сместа. При нужда добавете сол.

В предварително намазнена тава се поставя една от готовите кори, така че краищата ѝ да излизат отвън. Поръсва се с олио и се покрива с втора, а след това и с трета кора.

Отгоре се поставя плънката и отново се покрива с три от корите. Стърчащите краища се подвиват навътре, лучникът се намазва с останалото олио. По желание може да се поръси с малко сусам.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. След изваждане се напръсква с вода и се "задушава" с кърпа.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: