Лешников пудинг

19/08/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в студена преварена вода за половин час. Лешниците се смилат. Желатинът се отцежда, смесва се с топлото мляко, загрява се за секунди, прецежда се и се охлажда.

Добавят се три четвърти от лешниците, настърганият марципан и ликьорът. Всичко се смесва и се слага в хладилника за половин час.

Сметаната се разбива на пяна и се смесва с марципановата смес. Излива се в метална купа и се слага в хладилника за 3 часа. Обръща се върху чиния, поръсва се с останалите лешници и с пудра захар.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: