Картофени ньоки с песто

08/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 792
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги обелете. Нарежете ги на едро и ги смесете с брашното. Прибавете гриса, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. След това ги смелете в блендер до получаване на тесто. При необходимост се добавя още брашно.

От полученото тесто се оформете малки топчета и ги потопете на порции във вряща вода за около 3-4 минути.

Пригответе пестото, като смесите всички продукти в блендера и ги пасирате.

Сервирайте картофените ньоки заедно с пестото. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: