Пържен ориз по китайски

13/11/2018
Лили
отЛилиНовак
"Обичаш ориз по китайски? Ето класическия начин за неговото приготвяне. И ще ти хареса! Гаранция Франция "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо283 853
  • Преглеждания за месеца1752
  • Преглеждания за седмицата444
  • Коментирана26 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 250 гр.
  • пилешко месо - гърди 1/2 бр.
  • олио - 80 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • вегета - 1 ч.л
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Оризът се сварява предварително. Изсипва се в предварително сгорещено олио. Пържи се десетина минути, като се бърка непрекъснато. Към ориза се прибавят ситно нарязаното месо и 1 ч.л. вегета (или натриев глутамат)

Яйцата се разбиват и с тях се залива оризът. Ястието се разбърква и се сваля от огъня.

Преди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук.

[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.1
Общо 55 гласували
5 27
4 14
3 8
2 6
1 0
Дай твоята оценка: