Макарони с чери домати и моцарела

11/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 204
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. Чери доматите се измиват и разполовяват. Поставят се в намазана със зехтин тавичка и се пекат при температура за около 10 минути. Изваждат се и се оставят настрани.

Макароните се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изважда се, изплакват се със студена вода и се отцеждат.

Зехтинът се загрява и чесънът се задушава вътре докато омекне. След това към него се прибавят пастата, ситно нарязаният магданоз, чери доматите, моцарелата и подправките.

Разбърква се, докато сиренето се разтопи напълно. Накрая се добавя пармезанът и отново се разбърква. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: