Свински хапки по селски

21/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1493140615275
"Любимата ни салата - свински хапки по селски "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 836
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг (плешка)
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото да постои в студена вода за около 1 час.

Нарежете на хапки или малко по-големи парчета. Сипете олио в тенджера и прибавете хапките месо.

С дървена лъжица разбърквайте периодично, месото си пуска вода и не е необходима, но ако се съмнявате, че няма да се сготви добре прибавете 1 кафена чашка вода.

Когато изври водата прибавете нарязания на ситно праз. Овкусете със черен пипер, чубрица и сол.

Запържените хапки месо с праза трябва да се зачервят добре, след което поръсете със червен пипер.

Сервирайте хапките топли с нарязани парченца праз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: