Печена мерлуза с ароматни картофи

27/07/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 422
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива, почиства се и се нарязва на порции. Слага се в средата на тавата, а около нея се сипват предварително сварените картофи, нарязани на кръгчета.

Посолява се, поръсва се с риган и се залива с размитото в малко вода брашно. Отгоре се полива с разтопено масло, смесено с галетата.

Пече се в умерена фурна. Ястието се сервира поръсено с накълцан магданоз и листенца босилек. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: