Бяла риба с лимоново-млечен сос

07/09/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 016
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сваряват нарязаните моркови и целина, а когато зеленчукът е готов, се добавят оцетът и рибата, която предварително е измита и изчистена (слага се извита, така че главата и опашката й почти да бъдат събрани).

Рибата се вари около 20 минути, след което се изважда внимателно, за да се запази формата й и се слага в голяма кръгла чиния. В получения от рибата кръг се слагат нарязани кисели краставички.

Приготвя се сос от олиото и добавените постепенно мляко, черен пипер, сока от лимона, сварените жълтъци, настърган лук и нарязаните на ситно маслини. С този сос се залива рибата и се сервира, като се поръсва с настъргани белтъци. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: