Скумрия на скара с лют орехов сос

25/04/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо881
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото филе, нарязано на порции, се осолява, наръсва се с черен пипер, потапя се в олиото и се пече на умерена скара.

Отделно се приготвя сос от счуканите на дребно орехи, които се попарват със 100 мл вода и към тях се прибавят нарязаните на ситно люти чушки и счуканият чесън.

Добавя се ситно нарязаният магданоз, разтопеното масло, оцетът, подправя се със сол и черен пипер. При поднасянето печената риба се гарнира с варени картофи и се украсява с лимонови резени. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: