Джолан в тенджера под налягане

17/04/2018
Mariana
отMarianaДжедай7720
"Надали сте опитвали по-крехък джолан Бон Апети!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо80 445
  • Преглеждания за месеца617
  • Преглеждания за седмицата100
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете два средно големи свински джолана. Изплакнете ги със студена вода и ги сложете в по-дълбока тенджера под налягане. Добавете ситно нарязания лук, целите скилидки чесън, моркови и необелените картофи.

Продуктите се заливат с бяло вино и зехтин, добавят се подправките и се сипва вода, така че да ги покрие. Тенджерата се затваря и ястието се вари 1 час на умерен огън (след като "съсне").

Сварените джолани се прехвърлят в подходяща дълбока тава. Картофите се обелват, нарязват и добавят към месото. Останалите продукти се пасират и с получения сос се заливат джоланите и картофите.

Ястието се запича около 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.2
Общо 11 гласували
5 5
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: