Конкильони със спанак и три вида сирене

04/10/2019
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
"Днес сме на ароматни конкильони със спанак - чувствайте се поканени да се присъедините към нас "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо910
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се загрее кравето масло, се прибавя брашното, бърка се до порозовяване. Долива се прясното мляко на тънка струя, като се разбърква непрекъснато. Оставя се на огъня да заври. Сосът трябва да се сгъсти.

Натрошава се горгонзола и се добавя към соса. Овкусява се с индийското орехче, черния пипер и солта. Спанакът се попарва, охлажда, отцежда и нарязва. Пастата се вари според указанията на опаковката.

Прибавят се към нея спанакът, рикотата и пасирания чесън. Разбърква се внимателно. Сместа се прехвърля в намаслена форма за печене. Поръсва се с черен пипер и пармезан. Пече се в предварително загрята фурна до златисто[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: