Задушени картофи в йенско стъкло

04/04/2014
Mariana
отMarianaДжедай7720
"Невероятно! Просто поставяте картофките в йената, овкусявате и печете. А след това лапате тази вкусотия без да може да спрете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо163 561
  • Преглеждания за месеца2501
  • Преглеждания за седмицата106
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете за около 30 минути пресните картофи в хладка вода, след това ги измийте добре. Оставете ги цели или ги срежете на едро, ако картофите са по-големи.

Сложете ги в тенджера от йенско стъкло. Залейте с бульон, посолете на вкус и добавете зехтина (който може да замените и с 60 г масло). Похлупете съда, уверете се, че не е мокър от външната страна и го сложете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Картофките се пекат около 25 минути. Изваждат се и се проверява дали са се задушили добре. При нужда се добавя още малко вода или бульон и се задушават още 15-ина минути.

Преди поднасяне се поръсват със ситно нарязан пресен копър. Може да се добави и накълцан чесън за по-наситен вкус.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 12 гласували
5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: