Червена леща

08/03/2014
Aq
отAqНовак5
"Изключително полезна, вкусна и ароматна червена леща, която често-често ще приготвяте "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо250 074
  • Преглеждания за месеца7455
  • Преглеждания за седмицата2419
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и задушете в него ситно нарязания лук.

Когато лукът стане прозрачен, добавете наситнения чесън, кимиона и червен пипер. Към тях прибавете наситнените или пасирани домати, зеленчуковия бульон и дафиновия лист.

Кипнете зеленчуковата смес, варете около 10 минути и прибавете почистената и измита леща. Намалете котлона на средна степен и доварете около 15-20 минути. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 12 гласували
5 5
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: