Печени свински ребърца с копър и чесън

02/03/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Мариновате, печете до съвършенство и после блажено хапвате, защото са неописуемо вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 284
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • копър - 1 с.л. семена
  • домати - 1/3 чаша паста
  • захар - 1 с.л. кафява
  • оцет - 60 мл шери
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • зехтин - 60 мл
  • свински ребра - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесвате семената от копър с доматите, захарта, оцета, чесъна, червения пипер и зехтина. Отделете ¼ от сместа за марината. Ребърцата сложете в плитка купа и залейте с останалата част. Подправете и покрити ги приберете в хладилник за около 1 час.

Затоплете предварително фурната на 200 градуса. Поставете ребърцата върху решетка в тава за печене и оставете във фурната за 30 минути.

Увеличете на 220 градуса и залейте свинското с предварително отделената марината. Оставете да се пече още 20 минути или докато е готово месото. Нарежете ребърцата и ги сервирайте с резенчета лимон. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: