Шницели от паламуд с пикантен доматен сос

18/08/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
"Рибните шницели са ужасно вкусни, а този е просто неустоим "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 056
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе соса, като нарежете на ситно чесъна и го изпържите със зехтина. Поръсете с лютия червен пипер и разбъркайте.

Нарежете доматите на филийки и ги прибавете заедно с дафиновия лист и виното. Овкусете със сол и черен пипер и варете соса около 10 минути.

Отстранете дафиновия лист и пасирайте.

Нарежете филетата на по-тънки парчета и ги начукайте леко. Подправете със сол и черен пипер.

Оваляйте ги в брашното, панирайте с разбити яйца, потопете в галета и след това отново в яйцата. Изпържете рибата в зехтина.

Сервирайте рибата, поръсена с магданоз и заляна с доматения сос.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: