Кюфтета с нахут

26/11/2011
Албен
отАлбенНовак
"Щом става дума за кюфтета, още повече нахутени, бройте ни и нас!"
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо48 040
  • Преглеждания за месеца322
  • Преглеждания за седмицата167
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода за 12 часа. Ако има люспи се премахват.

Омесете нахута, накълцания ситно лук и останалите подправки и изсипете в блендер. Блендирайте докато се получи добре раздробена гладка смес. Оставете да почива 30 мин.

Оформете плоски обли кюфтенца взимайки смес колкото орех. Готовите кюфтенца оставете около 15 мин. за да запазят формата си.

В дълбок тиган загрейте олио, достатъчно да покрие кюфтенцата. Изпържете кюфтенцата до златисто - кафяво.

Готовите кюфтенца се поставят върху салфетка за да се отцеди олиото.

Приготвяне на соса:

Смесете кисело мляко, тахана, лимоновия сок, скилидка счукан чесън и 1/4 ч.л. млян кимион.

Всички съставки за соса, пасирайте в блендер. Получената рядка маса замразете.

Сервира се с ливански питки и сос от кисело мляко.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 17 гласували
5 11
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: