Риба на шиш

22/02/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо800
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 800 г рибно филе от скумрия или паламуд
  • олио
  • лимони - 1 бр.
  • дафинов лист - 6 - 7 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате рибата и я режете на порции. По желание може да овкусите вътрешността на рибите и да ги нанижете цели.

Овкусявате със сол и черен пипер. Оставяте я да престои така около един час, след което я набождате на ши[, като между парчетата слагате по един дафинов лист.

Печете рибата на скара, като периодично я намазвате с олио. По желание може да сервирате рибата с резени лимон и гарнитура от варени картофи.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: