Панирана моруна на скара

21/09/2014
"Хем панирана, хем без пържене и излишна мазнина - как са не я опита човек "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8-9
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 496
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • моруна - 1.5 кг почистена
  • олио - 1 ч.ч.
  • галета - 300 г
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаната на шайби риба наръсете с черен пипер, сол и лимонов сок. Оставете я така 40 минути.

Потопете рибните парчета първо в олиото, а после в галетата.

Сложете рибата на намазнената скара, като печете всяка страна по 5 - 6 минути.

По желание гарнирайте ястието с пържени картофи и лютеница.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: