Пай с лимец или ечемик

29/06/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 100
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя в хладилника да се изстудява. Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин.

Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът. Фурната се загрява предварително до 180 градуса.

Маже се тава с диаметър 23 см. Тестото се разстила равномерно в тавата и се подрязват краищата. Плънката се разстила симетрично върху тестената повърхност. Паят се пече около 35 мин. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: