Гръцки чеснов сос - Скордаля

04/03/2017
Цвети
отЦветиНовак
"Този уникален чеснов сос от гръцката кухня е идеален за зеленчуци, риба и пиле"
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо212 741
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Чесънът се пресова и към него прибавяме солта и галетата. Вместо галета може да използвате накисната и добре отцедена среда от хляб. Разбъркайте сместа.

Добавяме оцета и зехтина постепенно, като през това време се бърка постоянно. Пасираме добре цялата смес, а може да работите и в хаванче.

По желание може да добавите и счукани или смлени орехи в началото.

Гръцкият сос Скордяла е много подходящ за меса, пържена риба или тиквички.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.2
Общо 29 гласували
5 16
4 5
3 7
2 0
1 1
Дай твоята оценка: