Селски сарми с кисело зеле

23/01/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 239
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр. (по - голяма)
  • телешко месо - 500 г
  • свинско месо - 250 г
  • сланина - 200 г
  • наденица - 200 г
  • свинска мас - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 2 бр
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте 25-30 зелеви листа, а останалото зеле нарязвате на ситно. Прекарвате през месомелачка месото, наденицата, половината от сланината, моркова и 1 глава лук. Задушавате ги няколко минути в собствената им мазнина.

Отделно задушавате в маста останалия ситно нарязан лук и ориза, а като поизстинат прибавяте яйцата, червения и черния пипер и съвсем малко сол. Омесвате и свивате в зелевите листа сарми.

Покривате дъното на широка тенджера с отделената сланина, която сте нарязали на ситно. Нареждате отгоре сармите, заливате със зелевия сок и 1-2 ч.ч. гореща вода, притискате с плоска чиния и варите около час на тих огън, като от време на време прибавяте по малко гореща вода.

Изпържвате нарязаното зеле в малко мазнина, поръсвате го с черен пипер и го прибавяте към сварените сарми. Оставяте готовото ястие да престои захлупено 1-2 часа и едва тогава поднасяте.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: