Сланутък - чорба с нахут

16/12/2013
Ivanka
отIvankaНовак83
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 072
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме нахута за няколко часа в студена вода. След това го оцеждаме и стриваме за да се олющи. Сваряваме нахута в подсолена вода, заедно с нарязаните на малки кубчета лук и морков.

Свареният нахут претриваме през сито, за да стане на каша и връщаме в тенджерата. Разбиваме яйцата и ги прибавяме към прясното мляко.

Размиваме брашното в 1-2 сл. вода и също го прибавяме към яйцата и млякото. Прибавяме и маслото, след което цялата смес изсипваме в тенджерата с чорбата.

Посоляваме и оставяме на котлона да ври за още десетина минути на тих огън.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: