Задушен черен дроб

09/12/2007
Диди
отДидиНовак
"Забравете за пърженото, най-крехкият дроб е задушеният!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 940
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • телешки черен дроб - 120 г
  • олио - 2 с. л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива, почиства се от ципите и големите кръвоносни съдове и се измива отново със студена вода. Подсушава се и се нарязва на тънки филийки или ивици. Изпържва се или се задушава в горещото масло и се нарежда на плато.

В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.

Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.8
Общо 5 гласували
5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: