Постни пълнени чушки с царевица

26/06/2009
Таня
отТаняНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 539
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - сушени или замразени 10 - 12 бр.
  • лук - 1 глава
  • царевица - 200 г
  • масло - 40 г
  • целина - 50 г
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка
  • червен пипер - 1/2 ч. л.
  • копър - 1 стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се заливат с вода и се оставят да набъбнат. Целината се измива, обелва се и се настъргва, лукът се нарязва на ситно и се задушават заедно на тих огън под капак.

Към задушените лук и целина се прибавят царевицата и нарязаните на ситно чесън и домати. Разбърква се, изчаква се да кипне и се овкусява с мащерка, сол и копър.

Малко преди плънката да се свали от огъня, която трябва да остане на мазнина, се поръсва и червеният пипер.

Чушките се пълнят с готовата плънка. Пълнените чушки се нареждат се в тавичка, заливат се с малко вода и се запичат за около 30 минути в умерена фурна.

Готовите постни пълнени чушки с царевица може да поднесете с доматен сос или с бял сос, ако предпочитате. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: