Ципура на грил тиган

22/02/2018
Елена Петрова
отЕлена ПетроваЧирак3114
"На една ципура не ѝ трябва много, за да се превърне в съвършения здравословен обяд - малко сол, зехтин и грил тиган "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 400
  • Преглеждания за месеца628
  • Преглеждания за седмицата595
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурите се почистват от вътрешностите и люспите. В малка купичка се разбъркват малко зехтин, риган, черен пипер и сол и със тази смес се намазват рибите от вътрешната страна.

Половината от лимона се реже на шайби, които също се нареждат в рибите.

В купа се смесват сока от останалия лимон, виното и малко сол. Ципурите се слагат вътре, да престоят около 30 минути.

После се вадят, намазват се със зехтин и се изпичат на грил тиган за по 7-8 минути от всяка страна.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: