Мармалад от дюли

26/10/2010
Веска
отВескаНовак
"От дюлите, които не можем да хапваме в суров вид, се получава най-невероятно вкусния мармалад! Не вярвате ли?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 635
  • Преглеждания за месеца566
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 6 кг
  • захар - 2500 г
  • вода - 3 л
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимонена киселина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите ги обелвате нарязвате на парчета като сърцевината се отстранява. Слагате в дълбок съд и заливате с водата. Варите докато омекнат (ако е необходимо, доливате още вода).

Прекарвате през едра цедка или пасирате.

Получената каша смесвате със захарта и ванилията - варите на слаб огън до сгъстяване.

Малко преди да снемете от огъня, слагате лимоновата киселина и разбърквате добре.

Мармаладът насипвате в буркани, които престояват отворени една нощ.

На другия ден ги затваряте, като под капачките слагате пергаментова хартия.
[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: