Суфле с тиква

07/12/2018
LiLi
отLiLiНовак
"Перфектното суфле с тиква ще намери ли почитатели във ваше лице "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 964
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обeлете тикната и я настържете на едро ренде. Загрейте маслото, добавете настърганата тиква и задушавайте до омекване.

Когато омекне, добавете брашното, разбъркайте и оставете oще 4-5 минути на тих огън. Свалете продуктите от котлона и ги оставете да се охладят.

Към охладената тиква се добавят захарта, млякото, предварително разбитите яйца и канелата. Сместа се разбива енергично и се прехвърля в предварително намазнен съд за печене или формички за пудинг.

Суфлето от тиква се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване. Преди поднасяне може да поръсите суфлета с пудра захар. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.6
Общо 8 гласували
5 3
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка: