Туршия от червено цвекло

16/09/2011
Цецо
отЦецоНовак
"Интересен вкус, който ще ви допадне!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 400
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито цвекло се вари 4 часа, обелено се нарязва на филии 10 - 15 мм дебелина.

Нареждат се плътно в буркани. Заливат се с варена и охладена саламура приготвена от 3 л вода, 270 гр. сол, 300 мл оцет.

Ферментацията продължава от 10 до 12 дни, да се съхранява при температура от 5 до 10 градуса. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.2
Общо 10 гласували
5 5
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: