Свински пържоли с топено сирене

02/11/2013
Мая
отМаяНовак
"Не можем да скрием, че това е една от любимите ни комбинации - свински пържоли, топено сирене и вкусен сос към тях, истински разкош "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 545
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се начукват с чукче, посоляват се от двете страни и се слагат на дъното на тавичка за печена.

Настъргваме лука и прецеждаме сока му през марля. Трябват ни около 2-3 с.л. Прясното мляко се затопля.

Поръсва се с натрошеното кубче телешки бульон и се разбърква добре. При тях се добавят парченцата топено сирене, лучения сос и брашното и всичко се разбърква до получаването на гладък сос.

С така полученият ароматен сос се заливат свинските пържоли и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: