Пълнени чушки с кайма и ориз

29/10/2018
Avror
отAvrorНовак242
"Вадете големите чинии, защото тези уникални пълнени чушки не бива да се сервират в малки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо69 058
  • Преглеждания за месеца889
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загряваме мазнина и запържваме до златисто нарязаните на ситно лук, чесън, моркови и чушката. Слагаме каймата да се запържи. Прибавяме ориза. Прибавяме червен пипер и доматено пюре, овкусяваме със сол, чубрица и магданоз.

Махаме семките от чушките (избушваме ги) и ги пълним с готовата плънка. Подреждаме чушките в тавичка и заливаме с топла вода, колкото да ги покрие до половина.

Печем пълнените чушки около 40-45 минути във фурна, загрята на 180 градуса.

Приготвяне на соса:

Разбиваме яйца с кисело мляко и добавяме брашно. Наливаме бульона от печените чушки при яйчената смес, като разбъркваме непрекъснато.

Сервираме пълнените чушки заляти с няколко лъжици от соса.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 18 гласували
5 11
4 4
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка: