Панирано пилешко филе

16/10/2013
Bubolina
отBubolinaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 623
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1.5 кг гърди
  • галета - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 250 мл
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр. сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филенцата на порции. Овкусете ги със сол и черен пипер и напръскайте с лимонов сок. Приберете месото поне за 1 час в хладилник.

Оваляйте овкусеното филе в галета и го разплескайте внимателно с дъска. Потопете в предварително разбитите яйца и изпържете в силно сгорещено олио до получаването на хрупкава коричка.

Поднесете филенцата с гарнитура по избор или сос.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 9 гласували
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: