Панировка Патафри

14/10/2013
Татяна
отТатянаНовак
"Вижте как се прави прочутата панировка Патафри - защото ви е време да влезете в групата на кулинарните майстори "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо72 054
  • Преглеждания за месеца736
  • Преглеждания за седмицата234
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • яйца - 6 бр.(3 бр. яйца + 3 бр. белтъци)
  • бира - 250 г светла(може мляко или вода)
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в подходящ съд. В средата му се прави малко кладенче, в което се изсипват яйцата и малко от олиото. Разбийте продуктите, като постепенно добавяте бирата (водата или млякото).

Разбивайте с телена четка до получаването на гладка смес. Време е да добавите и останалото олио и добре да объркате.

Трите белтъка се разбиват на твърд сняг, заедно с щипка сол, след което внимателно се прибавят към останалите продукти.

Пастата Патафри е готова. Когато панирате с Патафри, първо оваляйте продуктите в брашно, след това в Патафри изпържете в добре загрята маслена баня.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.3
Общо 7 гласували
5 2
4 1
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка: