Пухкав кекс с прясно мляко

10/10/2018
Ивка Петрова
отИвка ПетроваНовак
"Най-пухкавия кекс по изпитана бабина рецепта! Най-обикновен, но пухкав и винаги безотказен."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо620 424
  • Преглеждания за месеца15529
  • Преглеждания за седмицата4111
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и постепенно добавете захарта. Прибавете млякото, олиото и всички останали продукти без какаото. Разбивайте до получаването на хомогенна смес.

В намаслена форма изсипете 1/2 от сместа. В останата част добавете какаото и разбъркайте старателно. Прибавете сместа с какаото.

Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверява се с клечка за зъби.

По желание поръсете готовия кекс с пудра захар.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.2
Общо 71 гласували
5 33
4 23
3 13
2 2
1 0
Дай твоята оценка: