Кюфтета с бешамелов сос

02/10/2013
Dragomir
отDragomirНовак
"Непретенциозно ястие, но с уникален вкус, което гарантирано ще стане любимо на цялото ви семейство "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 325
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза и го отцедете. Омесете каймата със ситно нарязания лук, чесън, 1 яйце, чубрицата, сол и черния пипер на вкус.

Оформете кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги и ги оставете в купа с капак.

Запържете накълцания лук в маслото и малко олио. Разбъркайте с брашното. Долейте бавно топлото мляко и бъркайте непрекъснато. Добавете дафинов лист, чубрица по желание, сол на вкус. При нужда може да се добави още малко вода или брашно.

Пуснете кюфтенцата и още малко мазнина. Разбийте другото яйце с киселото мляко. Темперирайте със соса и върнете всичко в тенджерата, като смесвате внимателно и разбърквате.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.5
Общо 6 гласували
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: