Паламуд в доматен сос

02/09/2013
Коста Стаменов
отКоста СтаменовНовак
"Риба в доматен сос - класическа рецепта, която се получава най-вкусно с паламуд "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 716
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • паламуд - 700 г
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 кг
  • чесън - 1 глава
  • олио - 60 - 80 мл
  • бахар - 4 зърна
  • черен пипер
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете паламуда и го нарежете на шайби. Пасирайте доматите, които предварително може да обелите по желание.

Загрейте част от олиото и сотирайте нарязания ситно лук и чесън. Щом се запържат, добавете доматите и варете, докато сосът се посгъсти, като прибавите и дафиновите листа. Накрая добавете смлените подправки.

Подредете паламуда в подмазнена тава, залейте със соса и пъхнете да се пече за около половин час в загряна на 180 градуса фурна. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: