Пиле фрикасе

25/03/2010
Цвети
отЦветиНовак
"Това Фрикасе ще разглези сетивата ти и ще стане любимата ти рецепта. Виж най-сполучливата, четена и харесва рецепта за Фрикасе в сайта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 293 762
  • Преглеждания за месеца37122
  • Преглеждания за седмицата3168
  • Коментирана85 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме и подправяме с черен пипер.

Може да сервирате фрикасето с ориз.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 269 гласували
5 190
4 54
3 12
2 8
1 5
Дай твоята оценка: