Вкусни лодки от патладжан с домати и сирене

25/03/2020
Нина Б Иванова
отНина Б ИвановаЕнтусиаст28760
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки патладжан измийте добре и подсушете. Отрязваме горната част, където са дръжките. След това срежете всеки патладжан по средата и посолете добре всяка половинка.

Подредете лодките от патладжани вертикално в купа за няколко часа, за да се отдели и изтече тъмната вода от тях.

Издълбайте всяка половинка от патладжаните и ги подредете в голяма тава.

Издълбаната част от патладжаните нарежете на ситно и посолете. След 1-2 часа изстискайте добре и отделете в купа. Тъмната вода се изхвърля.

В купата при вътрешността на патладжаните добавете настърганите домати, натрошеното сирене и чубрицата. Смесете добре продуктите и плънката за патладжаните е готова.

Напълнете всяка от половинките патладжани с нея.

Сложете тавата с вашите пълнени патладжани във фурната на 220 градуса. Преди да извадите тавата, можете да поръсите с кашкавал и да оставите още 5 минути.

Вкусните лодки от патладжан с домати и сирене са чудесно ястие и за обяд, и за вечеря! [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: