Дърпани селски мекици

25/03/2020
Неделина Димитрова
отНеделина ДимитроваЕнтусиаст6161
"Дърпани селски мекици - за усмихнато начало на деня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата136
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява на сито, след което се сипва в дълбок съд. Хлебната сода се загасява в кофичката кисело мляко и се разбърква интензивно, за да се задейства реакцията на содата.

Прибавяме ги към брашното. Добавяме сол и захар. Всичко се размесва на меко тесто за мекици.

При необходимост може да се добави още малко брашно.

Оставяме тестото за дърпани селски мекици да си почине за една нощ покрито в хладилник.

На сутринта сипваме олиото в дълбок съд, в който ще се пържат селските мекици. Намазваме си ръцете с олио, за да не ни залепва тестото по ръцете.

Взимаме едно топче, колкото кайсия и раздърпваме с ръце, слагаме тестото в добре загрято олио, пържим до златисто.

Поднасяме готовите мекици с домашно сладко от ягоди или друго по желание.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: