Гювечета с картофено пюре и кренвирш

25/03/2020
Росица Петрова
отРосица ПетроваИноватор332991944
"Какви вкусотии има в тези гювечета само да знаете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата235
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в посолена вода без да ги белите до готовност.

Охладете, обелете и ги намачкайте на пюре. Добавете меко масло и прясното мляко и разбъркайте пухкавото картофено пюре.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Пригответе си 3 гювечета, които намажете с масло. На дъното разпределете картофеното пюре. Върху него натрошете сиренето.

След това нарежете кренвиршите на шайби и ги сложете върху сиренето.

Покрийте с тънки резени кашкавал и малко масло.

Печете вашите гювечета в студена фурна на 200 градуса за 20-25 минути, докато кашкавалът се запече.

Гювечетата с картофено пюре и кренвирш са чудна идея за обяд или вечеря! [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: