Пай с кори за баница

25/03/2020
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо330
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата130
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този пай с кайма малка тенджерка се слагат 2-те яйца с вода. Слагат се на котлона, за да се сварят. След завирането се варят 9 минути.

Отстраняват се от котлона. Изсипва се топлата вода и се сипва студена. Оставят се настрана, за да изстинат.

Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Доматите се измиват и се режат на филийки.

Сварените яйца се обелват и нарязват на филийки. Другите две яйца и киселото мляко се разбиват в купа.

Добавят се сол и содата бикарбонат. Разбърква се.

Подготвя се малка и дълбока тава с олио. Слагат се 3 от корите, като широката част е в средата и закрива дъното на тавата, а краищата образуват лъчи извън тавата.

Слага се от млечната смес. Нареждат се домати и варени яйца. Поръсва се със кайма и пресен лук.

Слагат се още 3 кори, като краищата /лъчи/ трябва да се разминават с предходните. Отново се слага от всички съставки на плънката.

Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като трябва да остане малко от млечната смес. Накрая плънката се покрива с всички лъчи и апетитният солен пай се затваря.

Най-отгоре се намазва с млечната смес.

Паят с кори за баница се изпича до готовност.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: