Баница с хляб лаваш и яйца

25/03/2020
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф69076321636
"Тази баница с лаваш и яйца ще привлече вниманието ви, всъщност вече ви се прииска да я опитате, нали "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с помощта на телена бъркала.

Към тях се прибавят киселото мляко, прясното мляко и содата.

Сместа се разбърква, след което се прибавя натрошеното сирене. Дъното на правоъгълна тава се намазнява, слага се един лист от хляба Лаваш и се намазва с олио.

Разпределя се част от плънката и се слага втори лист, следва плънка, лист и така до изчерпване на продуктите. Завършва се с плънка.

Баницата със сирене се печен на фурна загрята на 180 градуса за около половин час.

Готовата наложена баница още гореща се залива с газирана вода и се покрива с памучна кърпа, за да се задуши.

Бърза и вкусна баница с хляб лаваш и яйца, подходяща за закуска.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: