Кюфтенца с ориз и кренвирш

24/03/2020
Ivana Krasteva-Pieroni
отIvana Krasteva-PieroniИноватор376604202
"Нетрадиционни, но много вкусни - кюфтенца с ориз и кренвирш "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо628
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 150 г
  • кренвирш - 1 бр.
  • пиперки - 1 бр. изпечена
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - щипка
  • лук - 1 глава малка
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода пуснете ориза и сварете до готовност.

Прецедете в гевгир и прехвърлете в купа.

Към ориза добавете ситно нарязана печена пиперка, ситно нарязана малка глава лук, щипка магданоз, щипка черен пипер.

Объркайте сместа за оризовите кюфтета много добре.

Нарежете кренвирша на малки парчета. Вземете от оризовата смес, сложете в средата парче кренвирш и направете на кюфтенце.

Всяко зеленчуково кюфте потопете в разбито яйце и оваляйте в брашно.

Изпържете кюфтенцата с загрято олио и отцедете от излишната мазнина на салфетка.

Поднесете оризовите кюфтенца с кренвирш с млечно-чеснов сос или салатка по ваш вкус.

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: