Задушено свинско със зеле Класика

24/03/2020
Kostadin Stefanoff
отKostadin StefanoffНовак15169
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелето, измийте го и нарежете на ситно. Изцедете го и сложете в голяма тава. Посолете го и го втрийте хубаво. Оставете настрани да отлежи.

Загрейте в голяма тенджера мазнината по избор на средно висока температура. Нарежете всички зеленчуците на ситно. Задушете лука и морковите, докато лукът стане леко прозрачен.

Добавете чушките и целината. Задушете за 3-4 мин, докато поомекнат чушките.

Добавете чесъна и разбъркайте хубаво. След 2-3 мин с решетъчна лъжица прехвърлете всички зеленчуци във отделна купа.

Обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета.

Измийте и нарежете месото на по едри парчета, около 3-4 см.

Във същата тенджера, в която задушихте зеленчуците, добавете малко мазнина - 2-3 лъжици, и запържете месото, докато стане златисто от всякъде.

Върнете задушените зеленчуци и доматите в тенджерата при апетитното задушено свинско и разбъркайте. Добавете зелето. Разбъркайте хубаво и оставете свинското със зеле да поомекне под капак.

Когато е намалило обема си, добавете доматеното пюре, доматената паста и подправките. Разбъркайте хубаво и залейте с бульона.

Опитайте как е задушеното свинско със зеле на сол и посолете, ако е необходимо.

Внимавайте да не го пресолите.

Оставете да поври на средна температура, докато се сготви зелето и месото - около 1 час, като бъркате от време на време.

Поднесете поръсено със пресен магданоз и със чаша червено вино.

Съвети:

Мазнината е по избор. Ако изберете зехтин, пържете на една идея по ниска температура и внимавайте да не загаря.

Свинския врат можете да замените със свински гърди пак без кост. Важното е месото да не е съвсем сухо и да има малко мазнинка.

По желание добавете ситно нарязана чушка чили заедно с червените чушки и целината.

Бульон добавете само ако е домашен. В никакъв случай не ползвайте кубчета.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: